Foto: Valsts policija

Otrdien, 5. novembrī Valsts policija sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem Aglonas novadā likvidējusi nelikumīga alkohola ražotni un konfiscējusi ievērojamu daudzumu nelikumīgi ražotu alkoholisko dzērienu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Latgales reģiona pārvaldes policisti ieguvuši informāciju, ka Aglonas novadā, ciemā "Kapiņi", iespējams, notiek akcīzes preču nelikumīga aprite. Lai pārbaudītu operatīvo informāciju, likumsargi veikuši kratīšanu kāda 1978. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā. Vīrietis pēc likumsargu operatīvo darbību beigām aizturēts.

Apskatot personas dzīvesvietu, likumsargi konstatējuši, ka tur notiek nelikumīga alkohola ražošana un glabāšana lielos apmēros. Kopumā kratīšanā konfiscēts ap 574 litriem brāgas, 127 litri gatavās produkcijas – kandžas. Konfiscēts arī kandžas aparāts.

Ekspertīzēs policija precīzi noteiks izņemto vielu daudzumu un sastāvu. Patlaban likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā, taču par pārkāpumiem, kuri nav saistīti ar akcīzes preču aprites kārtības noteikumu pārkāpšanu.

Pēc Krimināllikuma 221.2 panta 1. daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz simt četrdesmit eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!