Foto: DELFI
Agrā svētdienas rītā Augšdaugavas novadā izcēlies ugunsgrēks kādā dzīvojamā mājā un palīgēkās, laupot dzīvību vienam cilvēkam.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), pulksten 4.13 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Maļinovas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dzīvojamā māja 65 kvadrātmetru platībā, kūts jumts 55 kvadrātmetru platībā un saimniecības ēka 25 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Pulksten 8.43 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdienas rītā pulksten 6.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Torņa ielu Rēzeknē, kur dega dārza māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka māja deg ar atklātu liesmu 30 kvadrātmetru platībā un tai jau ir iebrucis jumts, kā arī deg blakus esošās dārza mājas siena 20 kvadrātmetru platībā. No blakus esošās dārza mājas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku. Pulksten 7.18 ugunsgrēks tika lokalizēts, bet patlaban joprojām turpinās tā dzēšanas darbi.

Sestdienas vakarā Rīgā, pie Daugavgrīvas šosejas, vairākās vietās kopumā astoņu hektāru platībā dega kūla un niedres. Īsi pirms pulksten 22 šo ugunsgrēku izdevās pilnībā likvidēt.

Aizvadītājā diennaktī, laikā no 30. aprīļa pulksten 6.30 līdz 1. maija pulksten 6.30, VUGD kopumā dzēsis 61 ugunsgrēku, tai skaitā 32 gadījumos degusi kūla. Dienests veicis arī 24 glābšanas darbus un saņēmis 18 maldinošus izsaukumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!