Foto: DELFI

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors 15. oktobrī tiesai nodevis krimināllietu par kukuļa piedāvāšanu un nodošanu valsts amatpersonai, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Una Rēķe.

Kukulis nodots ar mērķi policistam izmantot savu dienesta stāvokli un neizdarīt kādu darbību kukuļdevēja interesēs, neatkarīgi no tā, vai kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai.

Lēmumus par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzība uzrādīta agrāk sodītam vīrietim, kurš vadījis transportlīdzekli ar ātrumu 66 kilometri stundā atļauto 30 kilometru vietā. Ceļu policijas darbinieki fiksējuši pārkāpumu, apturējuši apsūdzētā vīrieša vadīto transportlīdzekli un paskaidrojuši izdarītā pārkāpuma būtību. Tāpat policisti informējuši, ka par minēto pārkāpumu likumsargi noformēs administratīvā pārkāpuma protokolu.

Apsūdzētais piedāvājis ceļu policijas darbiniekiem kukuli. Likumsargi no tā atteikušies, taču ātrumpārkāpējs pa atvērto automašīnas logu iesviedis transportlīdzekļa salonā vienu 20 eiro naudaszīmi. Prokuratūra norāda, ka tādā veidā apsūdzētais vīrietis personiski nodevis inspektoram minēto naudaszīmi ar mērķi nesaņemt administratīvā pārkāpuma protokolu par ātruma pārsniegšanu.

Tādējādi apsūdzētajam inkriminēts noziegums pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Lietu plānots skatīt Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!