Foto: F64
Aizvadītajā nedēļā Rīgā, 6. maršruta tramvajā, agresīvs pasažieris ar metāla ķēdi uzbrucis jaunietim, pirmdien vēstī raidījums "Degpunktā".

Divi jaunieši iekāpuši 6. maršruta tramvajā, kas braucis uz centru. Tramvajā abi draugi sastapušies ar kādu agresīvi noskaņotu vīrieti. Jaunieši raidījumam skaidrojuši, ka vīrietis uzvedies neadekvāti. Sākumā agresīvais pasažieris abus jauniešus centies mutiski pazemot, izmantojot necenzētus vārdus, bet jaunieši nereaģējuši, pēc kā vīrietis palicis vēl dusmīgāks.

Agresīvais pasažieris no somas izvilcis metāla ķēdi, kas domāta velosipēda saslēgšanai, un iesitis ar to vienam no jauniešiem pa galvu. Pēc tam vīrietis no tramvaja izkāpis.

Raidījums skaidro, ka policijas darbinieki un tramvaja vadītājs notikuma laikā rīkojušies kūtri. Tramvaja vadītājs uz pasažieru sūdzībām un lūgumiem pēc palīdzības neesot reaģējis, bet Valsts policijas reaģēšanas laiks bijis gana lēns, lai uzbrucējs varētu pazust.

"Rīgas satiksme" saistībā ar notikušo sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu, vai tramvaja vadītājs rīkojies atbilstoši. Kā raidījumam skaidroja Rīgas pašvaldības uzņēmumā, vadītājs zvanījis dispečeram, lūdzot sazināties ar Valsts policiju un informēt par agresīvu pasažieri, taču pēc pāris minūtēm vadītājs dispečeram zvanījis atkārtoti, informējot, ka policija vairs neesot nepieciešama, jo agresīvais pasažieris transportlīdzekli pametis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!