Foto: Shutterstock
Pirmdien, 12. jūlijā, Jēkabpils autoostā vīrietis, būdams alkohola reibumā, pārkāpa vispārpieņemtās uzvedības normas un traucēja personu mieru, kā arī vēlāk nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Par notikušo tika sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi un vīrietim piemēroti naudas sodi kopumā par 130 eiro, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Dace Kalniņa.

Likumsargi devās uz Jēkabpils autoostu, kur atradās vīrietis, kurš ne tikai atteicās lietot deguna un mutes aizsegu, bet arī uzmācās apkārtējiem cilvēkiem, lietoja alkoholiskos dzērienus un nereaģēja uz aizrādījumiem, tādējādi traucējot citu personu mieru un autoostas telpās esošo uzņēmēju darbu.

Policisti veica pārrunas ar 1984. gadā dzimušo vīrieti, taču viņš uzvedās agresīvi un lietoja necenzētus vārdus.

Ņemot vērā to, ka acīmredzot alkohola reibumā esošais vīrietis nereaģēja uz policistu vairākkārtīgiem aizrādījumiem un nepakļāvās izpildīt policijas darbinieku likumīgās prasības, tika pieņemts lēmums vīrieti aizturēt un nogādāt policijas iecirknī, taču tas vīrieša agresiju nemazināja – esot dienesta transportlīdzeklī aizturētā persona vairākkārtīgi ar kājām spēra pa automašīnu.

Pamatojoties uz to, ka no vīrieša izelpas bija jūtama spēcīga alkoholam līdzīga smaka, tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude vīrieša izelpā. Pārbaudē tika konstatētas 2,32 promiles.

Policijas iecirknī 36 gadīgais vīrietis joprojām nevēlējās norimt, viņš vairākkārtīgi apzināti skrēja sienā, tādā veidā gūstot sev miesas bojājumus galvas rajonā, tāpēc policistiem nācās izsaukt mediķus, kuri vīrieti nogādāja slimnīcā.

Par notikušo policijā tika sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi. Par Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma pārkāpumu un mutes un deguna aizsega nelietošanu normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos vīrietim piemērots naudas sods 30 eiro. Savukārt par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu un sabiedriskās kārtības traucēšanu piemērots naudas sods 100 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!