Foto: RPP

Otrdien, 2. augustā, neilgi pēc pulksten 22 vakarā Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēma izsaukumu no kāda aculiecinieka, kurš skaidroja, ka Brasas apkaimē dzīvojamās mājas iedzīvotājs no ceturtā stāva loga izkāris Krievijas Gaisa desanta karaspēka karogu. Par notikušo sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi, portālu "Delfi" informēja RPP.

Ierodoties notikuma vietā, policisti kāpņu telpā sastapa pārkāpēju, kuram tika izskaidrots ierašanās iemesls. Vīrietis skaidroja, ka šodien atzīmē Gaisa desanta karaspēka dienu, tādēļ jau no rīta pa logu izkāris karogu.

Uz likumsargu lūgumu noņemt karogu vīrietis reaģēja agresīvi, mēģinot ieskaidrot, ka nav pārkāpis likumu. Bija redzams, ka pārkāpējs atrodas alkohola reibumā. Tāpat vīrietis vairākkārt draudēja kārtības sargiem, ka izsaukšot "īsto policiju".

Pēc ilgām pārrunām, persona piekāpās un noņēma karogu.

Vēlāk policisti atkārtoti sastapa šo vīrieti uz ielas, kurš sāka izmantot cieņas aizkarošus vārdus pret policijas amatpersonām. Pārkāpējs joprojām bija agresīvi noskaņots un provocēja likumsargus.

Par notikušo uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi – par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā un par sīko huligānismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!