Latvijas Radio žurnālists Aidis Tomsons iesniedzis Ģenerālprokuratūrai lūgumu atjaunot tiesvedību un veikt atkārtotu izmeklēšanu par 15 gadus veca zēna slepkavību Ventspilī, pastāstīja žurnālists.
Jau ziņots, ka 2001.gada martā Ventspilī tika atrasts nežēlīgi mocīta, 15 gadus veca zēna līķis. Par nežēlīgu slepkavību tika notiesāti pieci jaunieši.

Tomsona iesniegumā prokuratūrai apkopoti vairāk nekā 50 dažādi fakti, kas, kā uzskata žurnālists, liecina, ka apsūdzētie ir nevainīgi. Viņš ir pārliecināts, ka krimināllietā minētie notikumi ir izdomāti.

Žurnālists gandrīz gadu veica savu izmeklēšanu krimināllietā - analizēja lietas materiālus, pārbaudīja esošās liecības un vāca jaunas. Viņš pabijis visās vietās, kas saistītas ar šo lietu.

Visi materiāli, kas liecinātu, ka notiesātie puiši ir iesaistīti lietā, it kā ir pazuduši, norādīja Tomsons.

Piemēram, armijas bunkurā, kur, pieslēgts pie galda kājas, it kā atradies noslepkavotais zēns, Tomsons veica izmeklēšanu un ekspertu slēdziens apstiprināja, ka pie galda kājas nav bijis pieslēgts cilvēks.

Šie un vēl daudzi citi fakti tiks publiskoti Latvijas Radio raidījumu ciklā, kas būs apjomīgākais izmeklējošās žurnālistikas darbs, kāds līdz šim veikts sabiedriskajā radio.

Raidījums Latvijas Radio ēterā skanēs no 13.decembra līdz 17.decembrim katru dienu plkst.10.05 un atkārtojumā plkst.21.05.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!