Foto: DELFI
Deviņdesmitajos gados vai 2000. gadu sākumā pacienti ar tik smagiem apdegumiem bieži vien neizdzīvoja. Taču pērnā gada 13. decembrī vīrietis, kuru, kā viņš liecināja, augusta naktī uz ielas ar degošu šķidrumu aplēja un aizdedzināja trīs jaunieši, izrakstījās no slimnīcas un pats savām kājām devās pasaulē.

Ārsti atzīst, ka viņa ārstēšanās noritējusi ļoti veiksmīgi. Pēdējās desmitgadēs medicīna attīstījusies, turklāt neatliekamā medicīniskā palīdzība uzreiz smagi cietušo vīrieti nogādāja specializētā ārstniecības iestādē.

Šajā kriminālprocesā izmeklēšana joprojām turpinās, portāls "Delfi" noskaidroja Valsts policijā.

Jau vēstījām, ka noziegums notika neilgi pēc pusnakts pērn 25. augustā, svētdienas naktī, Rīgā, Mežciema mikrorajonā, Biķernieku ielā (fotogrāfijā notikuma vieta 2019. gada augusta nogalē). Atbilstoši cietušā uzreiz pēc notikušā stāstītajam policijai, viņa ceļš uz brīdi krustojies ar trim iedzērušiem jauniešiem – 17, 19 un 21 gadu veciem. Viens no viņiem jautājis bezpajumtniekam cigaretes. Saņēmis noraidošu atbildi, jaunietis uzlējis vīrietim virsū degošu šķidrumu. Otrs jaunietis aizdedzinājis sērkociņu un to sviedis cietušā vīrieša virzienā. Viņa apģērbs spēji uzliesmoja, un jaunieši aizbēga. Kopumā aptuveni desmit minūtēs policijai izdevās atrast jauniešus, kas atbilda aprakstam. Viņi slēpās krūmos.

Policija jauniešus aizturēja. Atbilstoši viņu pirmajām liecībām, viņi noliedza savu saistību ar noziegumu, viņi neesot nemaz bijuši notikuma vietā. Policijas redzeslokā puiši jau bija nonākuši iepriekš dažādu administratīvu pārkāpumu dēļ, taču pie kriminālatbildības saukti nebija. Tiesa pēc policijas lūguma visiem trim aizdomās turētajiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Noziegumu policija kvalificēja kā slepkavības mēģinājumu vainu pastiprinošos apstākļos, tā kā bijusi dedzināšana un tiek vainota personu grupa. Par to draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 10 līdz 20 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!