Foto: LETA

Aizdegoties mobilajam telefonam, Latgalē nodegusi dzīvojamā māja, pavēstīja apdrošinātāja "Ergo" komunikācijas vadītāja Inese Kronberga.

Viņa norādīja, ka telefons uzliesmojis naktī, kamēr ģimene gulējusi. Liesmām pārmetoties uz citiem sadzīves priekšmetiem, ugunsnelaimē pilnībā izdedzis mājokļa otrais stāvs.

"Līdz šim lielākā daļa no mums droši vien ir tikai dzirdējuši vai lasījuši par šādiem gadījumiem ziņās. Taču nu tā ir realitāte arī pie mums. Lai arī mobilo telefonu akumulatori neuzliesmo bieži, risks tomēr pastāv," sacīja "Ergo" Atlīdzību regulēšanas departamenta direktors Ivars Vismanis.

Kompānijā arī norādīja, ka kopumā pēdējos trijos gados vidējā "Ergo" izmaksātā atlīdzība par ugunsgrēkā cietušu privātīpašumu ir 19 000 eiro, bet lielākā - 147 310 eiro.

"Ergo" speciālisti iesaka iespēju robežās neatstāt mobilo ierīci tuvu citiem viegli uzliesmojošiem priekšmetiem bez uzraudzības, jo īpaši baterijas lādēšanas laikā. Tāpat nav ieteicams mobilo telefonu uzlādi veikt naktī un telefona lādētāju ilgstoši atstāt rozetē.

Litija akumulatoru degšanu nedrīkst dzēst ar ūdeni vai ugunsdzēšamajiem

aparātiem, tādā gadījumā alternatīvs dzēšanas materiāls ir smiltis, piemēram, no puķu poda.

Uzliesmošanas gadījumā ierīci ieteicams nomest uz flīzēm vai citas nedegošas virsmas, kuras tuvumā nav aizkari, papīra vai plastmasas izstrādājumi, vai citi viegli uzliesmojoši materiāli.

Ieteicams aprīkot telpas arī ar dūmu detektoriem (no 2020.gada 1.janvāri dūmu detektori būs obligāti) un viegli pieejamā vietā glabāt putu vai pulvera ugunsdzēšamo aparātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!