3.septembrī policija aizdomās par 53 zādzību izdarīšanu no dzīvokļiem vairākās Latvijas pilsētās aizturēja 1977.gadā dzimušo Aleksandru, kurš, lai iekļūtu dzīvokļos, izmantoja izurbšanas metodi dzelzs durvju slēdzenē, portālam “Delfi” paziņoja policijā.
3.septembrī Rīgā policijas darbinieki operatīvās meklēšanas pasākumu kompleksa laikā aizdomās par zādzību izdarīšanu no dzīvokļiem, pielietojot izurbšanas metodi dzelzs durvīs, aizturēja 1977.gadā dzimušo Aleksandru.

Aizturēšanas brīdī Aleksandra automašīnā policijas darbinieki atrada un atsavināja dažādas, no pēdējām dzīvokļu zādzībām nozagtās mantas, kā arī dzīvokļu dzelzs durvju uzlaušanai paredzētus rīkus – mehānisku rokas urbi ar urbjiem, šablonu, cimdus, mūķīzeri un knaibles, kas paredzētas logu režģu pārkniebšanai.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, tad dzīvokļi, no kuriem izdarītas zādzības, bija aprīkoti ar dzelzs durvīm, kurās bija ELBOR tipa “zirnekļa” slēdzenes un iekļuva tajos pielietojot izurbšanas metodi.

Līdz šim policijā nav reģistrēta neviena zādzība no dzīvokļa, kas aprīkots ar dzelzs durvīm, kurām ir citu Rietumeiropas firmu ražotas slēdzenes.

Šobrīd policijā ir reģistrēti 53 šāda veida zādzības no dzīvokļiem un 11 zādzību mēģinājumiem, kas izdarīti Rīgā, Daugavpilī, Ogrē, Jelgavā un Olainē, kā arī noskaidrots, ka pirmo šāda veida zādzību Aleksandrs ir veicis šā gada 5.janvārī.

Izmeklēšanas laikā policijas darbinieki noskaidroja, ka minētie noziedzīgie nodarījumi tika veikti nesistemātiski, iepriekš neizvēloties dzīvokļus. Par to liecina cietušajiem radīto materiālo zaudējumu svārstības.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas „Par zādzību, kas izdarīta iekļūstot dzīvoklī”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un mantas konfiskāciju.

Aizturētajam Aleksandram kā drošības līdzekli tiesa ir piemērojusi apcietinājumu. Turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Policijas darbinieki vēlas brīdināt ikvienu dzīvokļa īpašnieku, kura mājoklis ir aprīkoti ar dzelzs durvīm un ELBOR tipa “zirnekļveida” slēdzenēm un aicina vērsties pie speciālistiem, lai veiktu uzlabojumus slēdzeņu drošības palielināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!