Foto: Shutterstock

Piektdien, 8. martā, Valsts policija saņēmusi informāciju par kādu Daugavpilī nozagto transportlīdzekli un aptuveni stundas laikā iespējamo autozagli notvērusi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Piektdienas rītā, ap pulksten 7 Valsts policija saņēmusi informāciju no kāda Daugavpils iedzīvotāja, kura acu priekšā nozagts viņam piederošs "Volkswagen" markas transportlīdzeklis.

Pēc informācijas par zādzību saņemšanas Valsts policijas Daugavpils iecirknis sāka kriminālprocess, savukārt nozagtās automašīnas apraksts nodots visiem norīkojumiem.

Viens no Latgales reģiona pārvaldes darbiniekiem tobrīd, dodoties uz dienesta pienākumu izpildes vietu, braucis pa Daugavpils apvedceļu, un pretējā braukšanas joslā pamanījis minēto "Volkswagen" automašīnu, kas tieši pirms brīža izsludināta meklēšanā. Likumsargs, nomainot braukšanas virzienu, sācis pakaļdzīšanos, savukārt iespējamais zaglis, palielinot braukšanas ātrumu, meties bēgt.

Pakaļdzīšanās turpinājusies meža masīvā un arī Križu mikrorajonā, taču pēc laika "Volkswagen" auto apstājies, no tā izkāpis vīrietis, kurš sācis bēgt garāžu kooperatīva virzienā. Faktiski pēc 300 metriem vīrietis panākts un aizturēts.

Aizturētais ir kāds 1978. gadā dzimis vīrietis, kurš jau agrāk vairākkārt ir bijis tiesāts par analoģiskām auto zādzībām.

Policija turpina izmeklēšanu un skaidro visus notikušā apstākļus, savukārt nozagtais transportlīdzeklis - atdots tā likumīgajam īpašniekam.

Policija atgādina, ka pēc Krimināllikuma 175. panta 1. daļas par zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!