Foto: Shutterstock

Aizdomās par Brenču kapu apgānīšanu 29. jūnijā Valsts policija aizturējusi vēl trešo vīrieti, informē policijā.

Jau ziņots, ka 27. jūnijā vandaļi bija apgāzuši vairākus kapu pieminekļus, krustus, salauzuši soliņus, kā arī izdarījuši citas vandāliskas darbības. Notikuma vietā policisti konstatējuši, ka bojātas 33 kapu vietas.

Policisti 28. jūnijā uz aizdomu pamata aizturēja 2002. gadā dzimušu jaunieti un 1986. gadā dzimušu vīrieti. Jaunietis jau agrāk nonācis policijas redzeslokā, savukārt vīrietis agrāk ir tiesāts.

29. jūnijā Aizputē policistiem izdevies aizturēt trešo iespējamo vainīgo – 2001. gadā dzimušu jaunieti, kurš arī iepriekš nonācis policijas redzeslokā. Pašlaik policija skaidro notikušā apstākļus, kā arī pārbauda viņu saistību vēl ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Policija neizslēdz, ka šāda veida darbības pastrādātas alkoholisko dzērienu iespaidā.

Par notikušo sākts kriminālprocess par kapu apgānīšanu. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Saistībā ar Brenču kapu apgānīšanu Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirknis lūdz atsaukties iedzīvotājus, kuru kapu piemiņas vietas cietušas no vandāliskām darbībām un ar pieteikumu vērsties policijas iecirknī – Dobelē, Muldavas ielā 14, vai zvanīt pa tālruņiem:110, 63702202, 63702239 un 27840560.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!