Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde aizdomās par ekskluzīvu automašīnu "Cadillac Escalade" un "Toyota Sequoia" kontrabandu organizētā grupā aizturējusi Rīgas tirdzniecības ostas muitas uzraugu.
Muitas kontroles punkta "Rīgas tirdzniecības osta" muitnieks aizturēts 29.janvārī pērn ierosinātas krimināllietas ietvaros, aģentūru LETA informēja VID Komunikācijas nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga. Vēl iepriekš, 19.janvārī, muitas kriminālpārvalde krimināllietā par Krimināllikuma 190.panta 3.daļā minētajiem pārkāpumiem, proti, kontrabandu organizētā grupā aizturējusi vēl kādu personu, kurai tiesa 21.janvārī piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Pagājušā gada 2.jūnijā aizturēts kravas konteiners, kurā atradās divas nedeklarētas 2002.gadā ASV ražotas automašīnas "Cadillac Escalade" un "Toyota Sequoia". Par šo gadījumu Muitas kriminālpārvalde ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 190.panta 1.daļas par kontrabandu.

Veicot izmeklēšanu VID atklāja, ka ir transportēti vēl seši konteineri ar mēbelēm vai celtniecības materiāliem, kuros paslēptas ekskluzīvas automašīnas.

Pavisam šādi no muitas kontroles noslēpti 13 transportlīdzekļi, tostarp četri "Toyota Land Cruiser" markas auto, trīs "Toyota Sequoia", trīs "Cadillac Escalade", divas "BMW 745" un viena "Hummer" markas automašīna. Aptuvenā visu auto muitas vērtība ir Ls 320 000.

VID atklājis, ka spēkrati kontrabandas ceļā izvesti no Latvijas uz Krieviju, izmantojot viltotus dokumentus. Viltots transportlīdzekļu iebraukšanas fakts Latvijas teritorijā.

Grīnberga informēja, ka šos noziegumus veikusi starptautiska organizēta noziedzīga grupa un tajā iesaistītas vismaz desmit Latvijas un ārvalstu personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!