Foto: DELFI

Igaunijas Centrālā kriminālpolicija sadarbībā ar Somijas kolēģiem aprīļa beigās aizturējusi vairāku personu grupu, kas nodarbojusies ar Igaunijas, Latvijas un Ukrainas pilsoņu kontrabandu.

Kopumā deviņas personas tiek turētas aizdomās par saistību ar noziedzīgo grupējumu un darbu Somijas celtniecības sektorā meklējušu cilvēku piespiedu nodarbināšanu. Kā ziņo Somijas laikraksts "Helsingin Sanomat", grupējums tiek turēts aizdomās arī par cilvēku maldināšanu un viņu novešanu parādu važās.

Sākotnējās aizdomas ir saistītas ar noziegumiem pret īpašumu un ekonomikas noziegumiem, piemēram, krāpšanu. Visi aizdomās turētie iepriekš ir sodīti par vardarbīgiem vai ar narkotikām saistītiem noziegumiem, informēja Igaunijas Polijas un robežsardzes departaments un prokuratūra,

Par organizācijas vadību aizdomās tiek turēts 51 gadu vecais Valērijs, kura uzvārds netiek publiskots un kurš noziedzīgajās aprindās pazīstams kā "Džokers".

Ļaunprātīgi izmantojot būvstrādniekus, aizturētās personas varētu būt guvušas nelikumīgus ieņēmumus 2,3 miljonu eiro apmērā. Igaunijas, Latvijas un Ukrainas pilsoņi Somijā tika piespiesti strādāt būvniecībā.

Prokurors Raigo Āss informēja, ka Igaunijas varasiestādes izmeklēšanā cieši sadarbojušās ar kolēģiem Somijā, kur arī grupējuma locekļi tiek turēti aizdomās par saistību ar dažādiem noziegumiem, piemēram, cilvēku kontrabandu un krāpniecību, bet viena persona tiek turēta aizdomās par nodokļu krāpniecību un kontrabandu.

Noziedzīgā organizācija esot viena no retajām bandām, kurām saziņas valoda ir igauņu.

Septiņiem aizdomās turētajiem Igaunijā noteikts apcietinājums uz diviem mēnešiem. Divas personas aizturētas Somijā.

Izmeklēšanu veic Igaunijas Centrālās kriminālpolicijas organizētās noziedzības nodaļa Igaunijas Ģenerālprokuratūras uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!