Foto: Valsts policija

Nesen interneta vidē bija parādījies video un fotogrāfijas, kurās redzams, ka divi vīrieši, iespējams, izvaro jaunu sievieti. Aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu Valsts policija aizturējusi 1994. un 1996. gadā dzimušus vīriešus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un piektdien tiks lemts par drošības līdzekļa – apcietinājums – piemērošanu abiem aizturētajiem, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policija abus iepriekšminētos vīriešus aizturēja ceturtdien, 9. februārī, Rīgā. Neviens no aizturētajiem iepriekš nav sodīts.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par izvarošanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem.

Tāpat uzsākts kriminālprocess par seksuālu vardarbību, ja to izdarījusi personu grupa. Par to soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem.

Jau vēstīts, ka VP nesen konstatēja, ka internetā ievietota informācija par video, kurā redzami divi vīrieši, iespējams, izvarojam jaunu sievieti.

Policija nekomentēja, vai pie likumsargiem vērsās cietusī, taču apliecināja, ka pārbaudot internetā publicēto informāciju, nolemts sākt kriminālprocesu par izvarošanu, ja to izdarījusi personu grupa.

Interneta vietne "kompromat.lv" vēstīja, ka nesen internetā parādījušies foto un video, kuros redzams, kā divi puiši, iespējams, izvaro meiteni.

Viens no video redzamajiem vīriešiem apgalvojis, ka video redzamā meitene visam piekritusi un nekāda izvarošana nav notikusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!