Foto: Valsts policija
Aizdomās par krāpšanu lielā apmērā policija aizturējusi divus cilvēkus, bet vēl sešus meklē, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Linda Neimane Zobena.

Aizvadītajā ceturtdienā policija Daugavpils novadā aizturēti divi grupas dalībnieki. Abi, 1985.gadā dzimušais Aleksandrs un 1987.gadā dzimusī Svetlana ir agrāk sodīti. Savukārt pērējos sešus policija vēl meklē.

Policija aicina rūpīgi aplūkot noziedznieku bildes un ziņot, ja kādam ir informācija par personu atrašanās vietu.

Aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, organizētā grupa ar krāpnieciskām darbībām lielā apmērā Rīgā un Latgales reģionā nodarbojās kopš 2009.gada.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka grupa internetā meklēja sludinājumus par automašīnu pārdošanu, piedāvājot pārdevējiem pārdot transportlīdzekli nomaksā uz diviem, trim mēnešiem. Lai novērstu cietušo aizdomas, līgumi par automašīnu iegādi nomaksā vai par automašīnu nomu ar izpirkuma tiesībām dažreiz slēgti pat pie zvērinātiem notāriem.

Līgumus personas slēdza gan uz sava vārda, gan izmantoja trešās personas. Krāpnieki pieprasīja pārdevējiem noņemt automašīnu no uzskaites Ceļu satiksmes drošības direkcijā un dzēst sludinājumus internetā. Iegūstot automašīnas valdījumā, tās tika pārdotas tālāk, nepildot uzņemtās saistības. Pēc tam personas mainīja tālruņu numurus un pazuda.

Pašlaik apzinātas 25 šādas noziedzīga nodarījuma epizodes. Daļa kriminālprocesu jau nosūtītas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Cietušajiem nodarītā materiālā kaitējuma summa pārsniedz 85 000 latu.

Par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 13 gadiem vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!