Foto: LETA

Pēc būvuzņēmuma "Landekss" iesnieguma policija sākusi kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu, kurā varētu būt iesaistīts veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operators SIA "Palink", portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Rīgas Ziemeļu iecirknis uzsācis kriminālprocesu, balstoties uz būvuzņēmuma "Landekss" iesnieguma. Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 18.nodaļas par iespējamo krāpšanu, apliecināja policijā.

"Palink" uzskata, ka SIA "Landekss" rīcība "spilgti atspoguļo faktu, ka Latvijā uzsākt kriminālprocesu ir ārkārtīgi viegli". "Mūsuprāt, tas ir izmisīgs SIA "Landekss" mēģinājums novērst uzmanību no nelikumībām SIA "Palink" maksātnespējas procesā un aizkavēt maksātnespējas procesa izbeigšanu".

"Palink" norāda, ka strīds ar SIA "Landekss" ir noticis 2008. gadā un "mēs nesaskatām citu iemeslu, kāpēc SIA "Landekss" tikai tagad lūdz izmeklēšanas iestādēm izmeklēt šo lietu". "Tas norāda uz SIA Landekss vadības un to apkalpojošo juristu paniku. Acīmredzot šīs personas apzinās, ka par viltus maksātnespējas procesa ierosināšanu viņus pašus agrāk vai vēlāk var saukt pie likumā paredzētās atbildības," norāda uzņēmums, paužot apņēmību sniegt visu nepieciešamo informāciju izmeklēšanas iestādēm.

Abi uzņēmumi iesaistīti strīdā par cedētu parādu, kura dēļ tiesa arī pasludināja "Palink" maksātnespēju.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 5.janvārī atzina par maksātnespējīgu veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operatoru "Palink". Par "Palink" administratori apstiprināta Gundega Rozmisa. Tiesas pasludinātais spriedums nav pārsūdzams.

Tiesa "Palink" maksātnespējas lietu ierosināja pēc privātpersonas Sergeja Guščina pieteikuma.

Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp "Landekss" un "Palink" 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret "Palink" par it kā veikto būvdarbu apmaksu.

"Palink" maksātnespējas pasludināšanu uzskata par nepamatotu un jau vērsies dažādās instancēs, tostarp prokuratūrā un Eiropas Komisijā, kā arī sola sūdzēt tiesā Latvijas valsti, ka situācija netiks atrisināta.

Augstākajā tiesā (AT) jau saņemts ģenerālprokurora pienākumu izpildītāja Arvīda Kalniņa protests par tiesas spriedumu, ar kuru pasludināta SIA "Palink" maksātnespēja, tiesa to vērtē.

SIA "Palink" apgrozījums 2010.gadā bija 73 miljoni latu, kas ir par 65,9% vairāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 44 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!