Aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu vakar aizturēts Rēzeknes rajona prokuratūras prokurors Guntars Arbidāns. Kā informēja Prokuratūras preses centrā, Arbidāns, būdams valsts apsūdzības uzturētājs krimināllietā par patvaļīgu koku ciršanu, pieprasījis un saņēmis no tiesājamā Ls 200 lielu kukuli.
Prokurors ņēmis kukuļus

Arbidānu aizturējuši Drošības policijas darbinieki, veicot Ģenerālprokuratūras akceptētus operatīvos pasākumus. Par notikušo ierosināta krimināllieta un Drošības policija veic pirmstiesas izmeklēšanu. Arbidāns prokuratūras iestādēs strādā kopš 1998.gada novembra. Pērn oktobrī viņam piemērots disciplinārsods par pienākumu tīšu nepildīšanu.

Arbidāns pēdējā mēneša laikā ir jau otrais prokurors, kurš aizturēts saistībā ar kukuļošanu. Par starpniecību kukuļdošanā tika aizturēts Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors Arturs Krievs. Viņš apsūdzēts pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas par līdzdalību kukuļdošanā, ja to izdarījusi valsts amatpersona. Kā drošības līdzeklis viņam piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!