Foto: F64
Pirmdien, 22. jūlijā, Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas sadarbībā ar Aviācijas pārvaldes amatpersonām aizdomās par kukuļņemšanu un vairāk nekā piecu personu nelikumīgas pārvietošanas pāri valsts robežai mēģinājumu organizētā grupā aizturējušas Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes amatpersonu, portālu “Delfi” informēja Valsts robežsardzē.

Par minēto faktu sākts kriminālprocess. Amatpersona atzīta par aizdomās turēto un viņai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts robežsardzē uzsver, ka tā turpina pilnveidot iekšējās kontroles mehānismus attiecībā uz Valsts robežsardzes amatpersonu izdarītiem koruptīviem noziedzīgiem nodarījumiem. Konkrētajā gadījumā tā amatpersonas turpmāku noziedzīgu rīcību, kas saistīta ar valsts robežas drošības apdraudējumu, pārtraukusi jau noziedzīgo darbību pirmsākumā.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ar sabiedrisko attiecību speciālista Māra Zariņa starpniecību norādīja, ka atzinīgi novērtē Valsts robežsardzes iekšējās kontroles darbu un ir gandarīts, ka pēdējā laikā Valsts robežsardze uzlabojusi iekšējās kontroles darbu, kas rezultējies ar konkrētu darbinieku aizturēšanu. Ministrs pauda, ka negodprātīgiem darbiniekiem robežsardzē un citās iekšlietu struktūrās nebūs vietas un šāda rīcība netiks uztverta kā uzvedības norma.

Ģirģens atgādina, ka, stājoties amatā, apņēmies izskaust korupciju iekšlietu struktūrās un attīrīt sistēmu no negodprātīgiem darbiniekiem. Jau no gada sākuma notiek mērķtiecīgs darbs iekšējo kontroles sistēmu stiprināšanā. Ministrs piebilst, ka pēdējā laika aizturēšanas tikai motivē viņu šo darbu turpināt ar vislielāko stingrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!