Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) aizdomās par piedalīšanos nelikumīgās medībās Valmieras novadā aizturējusi divas personas, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

Šī gada septembrī VP sadarbībā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem un Valmieras pašvaldības policiju aizdomās par nelikumīgām medībām un medību ieroču izmantošanu bez attiecīgās atļaujas Valmieras novadā, Dikļu pagastā aizturēja divus vīriešus.

Šobrīd vienam vīrietim ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Savukārt otram vīrietim piemērots statuss – persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess. Tāpat veikta kratīšana transportlīdzeklī, no kura izņemts viens medību ierocis, un personu dzīvesvietā, kur izņemti septiņi reģistrēti medību ieroči. Pieņemts lēmums par aresta uzlikšanu transportlīdzeklim, kas atzīts par noziedzīga nodarījuma izdarīšanas rīku.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Par šādu noziegumu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!