Foto: AFP/Scanpix

Šī gada 28. septembrī Valsts policijas (VP) policisti sadarbībā ar kinologu un dienesta suni veica pārbaudi vienā Aizkraukles iecirkņa apkalpojamās teritorijas izglītības iestādē. Aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu uz medicīnas iestādi tika nogādāti astoņi skolēni, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Tāpat likumsargi konstatēja, ka viens jaunietis pie sevis glabā elektronisko smēķēšanas ierīci. Pārbaudes laikā tika uzsākti deviņi administratīvā pārkāpuma procesi.

Policijā skaidroja, ka dienesta suns norādīja uz astoņām personām, kuras uz aizdomu pamata par atrašanos narkotisko vielu ietekmē tika nogādātas medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai, un likumsargi pieņēma lēmumu uzsākt astoņus administratīvā pārkāpuma procesus. Šobrīd tiek gaidīti ķīmiski – toksiloģiskās izmeklēšanas rezultāti.

Pamatojoties uz Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48.panta pirmo daļu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no desmit līdz 56 naudas soda vienībām, proti, 50 līdz 280 eiro apmērā.

Tāpat policisti konstatēja, ka viens jaunietis pie sevis glabā elektronisko smēķēšanas ierīci "Smok G320". Arī šajā gadījumā ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Pamatojoties uz Bērnu tiesību aizsardzības likuma 78. panta otrās daļas par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu iegādāšanos vai glabāšanu, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz trīs naudas soda vienībām, proti, 15 eiro.

VP atzimēja, ka likumsargi aktīvi strādā narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites apkarošanas jomā un pārbaudes turpināsies. Pārbaužu mērķis ir atklāt, vai jaunieši lieto apreibinošas vielas, kā arī brīdināt par atbildību un novērst lietošanu turpmāk. Policijā atgādināja, ka narkotisko un psihotropo vielu lietošana, glabāšana un arī tirgošana ir nopietns pārkāpums, atbilstoši nodarījuma smagumam par to paredzēta administratīvā vai kriminālatbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!