Foto: AFP/Scanpix
Pagājušajā nedēļā aizdomās par narkotisko vielu realizāciju Jēkabpilī aizturēta četru personu grupa, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (VP ZRP) Kriminālpolicijas biroja policisti sadarbībā ar VP ZRP Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargiem pagājušajā nedēļā Jēkabpils pilsētā aizdomās par narkotisko vielu nelegālu apriti aizturēja četras personas.

Trīs aizturētās sievietes, kuras dzimušas 1982., 1993. un 1997. gadā, iepriekš nav sodītas. Savukārt 1989. gadā dzimušais aizturētais vīrietis jau iepriekš ir sodīts par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Pie personām tika konstatēti un izņemti realizācijai paredzēti vairāki polietilēna iepakojumi ar iespējamo narkotisko vielu. Sākotnējā ekspertīze liecina, ka pie personām atradušies aptuveni pieci grami amfetamīna.

Veicot sankcionētas kratīšanas aizturēto personu dzīvesvietās un automašīnā, kopumā izņemts vēl aptuveni 53 grami gaišas krāsas pulverveida vielas, kas, visticamāk, arī ir amfetamīns. Tāpat izņemts viens iepakojums ar augu izcelsmes vielu, visticamāk, marihuānu. Izņemtajām vielām ir nozīmēta ķīmiskā ekspertīze un precīzs vielu sastāvs būs zināms pēc tās galīgo rezultātu saņemšanas.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīta iesaistīto personu saistība arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Aizdomās turētajam vīrietim tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt viņa līdzdalībniecēm piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!