Foto: LETA

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, veicot procesuālās darbības, aizdomās par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkos Ozolniekos aizturēja 1998. gadā dzimušu vīrieti, portālu "Delfi" informēja policijā.

Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, veicot pārbaudi, automašīnā "Ford Mondeo", kuru vadīja 1998. gadā dzimis vīrietis, atrada vairākus iepakojumus ar baltu pulverveida vielu.

Policijā tika sākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā, un tajā pašā dienā likumsargi veica kratīšanu arī vīrieša dzīvesvietā.


Kratīšanas laikā amatpersonas kopumā izņēma un atsavināja aptuveni 140 gramu baltas pulverveida vielas. Sākotnējā ekspertīze, pārbaudot viena iepakojuma saturu, konstatēja, ka tas satur amfetamīnu. Lai noteiktu precīzu visas izņemtās vielas svaru un sastāvu, ir nozīmētas ekspertīzes.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, un vīrietim procesa virzītājs piemēroja drošības līdzekli – nodošana policijas uzraudzībā.

Aizdomās turētā persona iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā.

Par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar narkotisko vielu realizāciju draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu.

Par šī panta pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!