Ekonomikas policijas pārvaldes (EPP) darbinieki aizdomās par viltotas naudas izgatavošanu aizturējuši trīs personu grupu, informēja policija.
Aizvadītā gada nogalē EPP 4.nodaļas darbinieku rīcībā nonāca informācija, ka vairāku personu grupa nodarbojas ar viena un divu latu monētu viltošanu. Uzsākot operatīvos pasākumus, EPP darbinieki noskaidroja, ka viltotās monētas izgatavo Rīgā kāda uzņēmuma telpās.

Sankcionētas kratīšanas laikā policijas darbinieki atrada un atsavināja presformas un metāla sagataves, kas, iespējams, izmantotas viltotu latu monētu izgatavošanai, kā arī citus priekšmetus, kas iespējams saistīti ar monētu izgatavošanu.

Aizdomās par viltotās naudas izgatavošanu EPP darbinieki aizturējuši trīs vīriešus - 1938.gadā dzimušu vīrieti, 1944.gadā dzimušu vīrieti un 1968.gadā dzimušu vīrieti. 1968.gadā dzimušajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess p "Par viltotu Latvijas Republikā apgrozībā esošu vai apgrozībai paredzētu naudas zīmju, monētu, valsts finanšu instrumentu vai ārvalstu valūtas izgatavošanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu, iegādāšanos vai glabāšanu nolūkā to izplatīt, kā arī par šāda viltojuma izplatīšanu, ja tas izdarīts atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa". Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!