Foto: LETA

Aizdomās par nelikumīgu un nežēlīgu mežacūkas nogalināšanu Vidzemes reģiona policija aizturēja trīs Ošupes pagasta iedzīvotājus, informēja Valsts policija.

Pirmdien Madonas policijā saņēma informāciju, ka Ošupes pagastā sniegā atrasts liels daudzums asiņu un dzīvnieka vilkšanas pēdas. Notikuma vietas apskate liecināja, ka, iespējams, laikā no 29. janvāra notikušas malu medības, kuru laikā nogalināta meža cūka.

Policija uzsāka kriminālprocesu par nelikumīgām medībām un drīz vien aizturēja trīs iespējamos malu medniekus - 1971., 1963. un 1967. gadā dzimušus Ošupes pagasta iedzīvotājus. Izņemti vairāki lietiskie pierādījumi, arī meža cūkas āda.

Madonas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Gundars Trops informēja, ka divi no aizturētajiem ir mednieki, viņiem izsniegtas ieroču nēsāšanas atļaujas, un tas vēl jo vairāk pastiprina notikušo malu medību fakta nežēlību - dzīvnieka nogalināšana notikusi brutālā, medniekiem necienīgā veidā. Dzīvnieks nošauts saudzēšanas laikā, meža malā salmos iekārtotā migā, kurā martā mežacūka, visticamāk, sagaidītu sivēnus.

Dzīvnieka nogalināšana radījusi valstij zaudējumus 1260 latu apmērā. Krimināllikumā par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods- brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai arests vai piespiedu darbs vai naudas sods līdz 40 minimālajām mēnešalgām.

Diviem no aizdomās turētajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis un tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu trešajam aizdomās turētajam. Izmeklēšana turpinās.

Policija pateicas iedzīvotājiem, kas nepalika vienaldzīgi un sniedza informāciju par notikušo, kā arī palīdzēja lietas apstākļu noskaidrošanā.

Policija aicina arī turpmāk ziņot par iespējamiem malu medību gadījumiem, lai personas, kas šādā nežēlīgā veidā, izmantodamas dzīvnieka bezpalīdzību un sarežģītos apstākļus, ar kādiem dzīvniekiem jāsaskaras ziemas laikā un bargajā salā, nepaliktu nesodītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!