Foto: Valsts policija

Pēc telekompānijas TV3 raidījuma "Bez Tabu" eksperimenta, kura laikā tika pieķerts iespējamais pedofils, policijai augustā Rīgā izdevies aizturēt kādu agrāk sodītu vīrieti, kuru tur aizdomās par mazgadīgu personu pamudināšanā iesaistīties seksuālās darbībās, portālu "Delfi" informēja Rīgas reģiona policijas pārstāve Daiga Kondrāte.

Kā ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, Rīgas policisti jau trešo reizi par seksuāla rakstura noziegumiem ar mazgadīgām personām aizturējuši 1978.gadā dzimušo Aldoni Krinbergu.

Pats aizturētais vīrietis savu vainu noliedz. Viņš gan jau iepriekš divas reizes sodīts par analogiem nodarījumiem un nepilnus divus gadus pavadījis apcietinājumā, norāda policijā.

TV3 žurnālists bija pamanījis un atsaucies uz kādu sludinājumu internetā, kurā seksam tika meklēti 12 līdz 18 gadus veci zēni. Žurnālists ar sludinājumā norādītā tālruņa numura lietotāju sākumā apmainījās īsziņām, bet vēlāk notika arī abu tikšanās. Aprīlī žurnālists kriminālpolicijā vērsās ar iesniegumu, ziņojot par personu, kura mazgadīgos pamudina stāties dzimumattiecībās.

22.augusta pēcpusdienā policija Rīgā aizturēja kādu 1978.gadā dzimušu vīrieti. Viņš tiek turēts aizdomās par vairāku mazgadīgo pamudināšanu stāties dzimumattiecībās.

Aizvadītajā piektdienā tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Policija norāda, ka par mazgadīgu personu pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās, kā arī par mēģinājumu veikt šīs darbības maksimālais sods ir brīvības atņemšana līdz trim gadiem.

Policijai ir informācija vēl par vairākiem mazgadīgiem cietušajiem, taču ir pamatotas aizdomas, ka to skaits varētu būt lielāks.

Tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš būtu cietis no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem: 67086659, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

LETA ziņo, ka šā gada martā stājās spēkā notiesājošais spriedums, ar kuru Krinbergs sodīts ar viena gada un astoņu mēnešu brīvības atņemšanu par atkārtotu seksuāla rakstura uzmākšanos jaunām meitenēm.

Krinbergs šajā lietā tika apsūdzēts par astoņām seksuāla rakstura uzmākšanās epizodēm, kurās ir četras cietušās.

Prokuratūra norādīja, ka Krinbergs meitenēm no jauna sācis uzmākties jau tajā pašā dienā, kad tiesa nolasījusi spriedumu viņa iepriekšējā lietā.

2009.gada rudenī apgabaltiesa Krinbergu atzina par vainīgu analoģisku noziegumu pastrādāšanā. Toreiz Krinbergam tika piemērota nosacīta brīvības atņemšana uz pusotru gadu ar tikpat ilgu pārbaudes laiku.

Pirmo reizi 1978.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts 2008.gada 3.novembrī, kad izmeklētāji viņa tālrunī atrada aptuveni 200 mazu meiteņu tālruņu numurus. Prokuratūra vēlāk norādīja, ka šos numurus vīrietis varētu būt ieguvis no paziņām, interneta portālos un citviet. Viņš zvanījis meitenēm un izteicis dažādus seksuāla rakstura piedāvājumus.

Krinbergam policija bija nākusi uz pēdām pēc tam, kad kādai meitenei viņš regulāri zvanījis jau kopš 2008.gada augusta un viņa to vairs nav spējusi izturēt. Meitene piezvanījusi uz kādu anonīmo tālruni, ko koordinē Bērnu tiesību aizsardzības centrs.

Pirmajā kriminālprocesā prokuratūra Krinbergam bija inkriminējusi teju 200 noziedzīga nodarījuma epizodes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!