Rīgas galvenā policijas pārvalde aizdomās par piekaušanu līdz nāvei ir aizturējusi kādu agrāk sodītu vīrieti un 14 gadus vecu pusaudzi, portālu “Delfi” informēja Valsts Policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
24.augustā īsi pirms pulksten diviem naktī, Rīgā, Līvciema ielā uz ielas tika atrasts smagi piekauts un aplaupīts vīrietis. Nākamajā dienā slimnīcā viņš nomira.

5.septembrī aizdomās par minēto laupīšanu aizturēja 1987.gadā dzimušo, agrāk par laupīšanu tiesāto, Platonu un kādu 1991.gadā dzimušu pusaudzi.

Policijas darbinieku rīcībā esošā informācija liecina, ka abi aizdomās turamie cietušo vīrieti bija par savu upuri izraudzījušies jau kādā bārā Zaļenieku ielā, kad arī nolēmuši viņu aplaupīt.

Par notikušo policijā tika ierosināta krimināllieta par “laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas”.

Krimināllikums par šādu nodarījums paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Krimināllietas izmeklēšanas laikā policijas darbinieki noskaidroja, ka cietušais ir 1976.gadā dzimušais Vladislavs. Laupīšanas uzbrukumā viņam tika nolaupīti 40 lati un mobilais telefons.

Ceturtdien tiesa aizdomās turamajam Platonam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu, savukārt nepilngadīgais jaunietis ievietots Nepilngadīgo prevencijas nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!