Aizdomās par rasu naida kurināšanu, Rīgas policijai sadarbībā ar Drošības policiju, 25.februārī aizturēja četrus jauniešus "skinhedus". Aizturētie tiek turēti aizdomās par divu romu un divu armēņu tautības cilvēku piekaušanu, portālu "Delfi" informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību pārstāvis Edgars Dudko.
Pērn 13.oktobrī Rīgā, kādā no Maskavas ielas namu kāpņutelpām minētā jauniešu grupa uzbrukusi divām nepilngadīgām romu tautības meitenēm, nodarot vieglus miesas bojājumus. Līdzīga izrēķināšanās notikusi arī 9.februārī, kad jaunieši izkliegdami frāzes ''Sitiet melnos'', uzbrukuši diviem armēņiem.

Abos gadījumos uzbrukums visdrīzāk izdarīts tieši atšķirīgās ādas krāsas dēļ.

Vienam no aizdomās turamajiem, 1990.gadā dzimušajam jaunietim, kā drošības līdzeklis šobrīd piemērots arests, bet pārējiem – 19 un 21 gadu vecajiem jauniešiem – policijas uzraudzība.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka minētās personas pieskaita sevi tā saucamās ''skinhedu'' kustības piekritējiem. Policijā uzsākts kriminālprocess par rasu naida izraisīšanu, kas saistīta ar vardarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!