Foto: DELFI

Šī gada 1. maija vakarā Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, Valsts policijas (VP) Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki par 1939. gadā dzimuša vīrieša slepkavību aizturēja iespējamo vainīgo, 1966. gadā dzimušo nogalinātā vīrieša dēlu, portālu "Delfi" informēja VP.

Otrdien, 3. maijā, aizturētajam tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

1. maija vakarā VP tika saņemts izsaukums uz kādu adresi Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, kur vienā no daudzdzīvokļu mājām starp 1939. gadā dzimušu vīrieti un viņa 1966. gadā dzimušo dēlu bija izcēlās sadzīvisks konflikts.

Ierodoties norādītajā adresē, saņemtā informācija apstiprinājās, kā arī tika noskaidrots, ka konflikta laikā, būdams alkohola reibumā, dēls vairākas reizes ar dūrēm iesita tēvam pa seju, pēc kā paņēma virtuves nazi un vismaz vienu reizi viņam mērķtiecīgi iedūra krūškurvī sirds rajonā, kā rezultātā iestājās 1939. gadā dzimušā vīrieša nāve.

Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki notikuma vietā aizturēja iespējamo vainīgo, 1966. gadā dzimušu vīrieti.

Aizturētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Šā gada 3. maijā tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Par slepkavību VP Ķengaraga iecirknī tika uzsākts kriminālprocess, kas nodots tālākai izmeklēšanai Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļai.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu jeb slepkavību. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!