Foto: F64

15. maijā ap pulksten 22 Valsts policija (VP) saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka Rīgā, Šampēterī, kādā dzīvoklī ir atrasts vīrietis ar vairākām durtām brūcēm. Uz notikuma vietu mediķus bija izsaucis pats cietušais. Vīrietis tika nogādāts ārstniecības iestādē palīdzības saņemšanai, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Nozieguma izdarīšanas vietā ieradās VP Rīgas Zemgales iecirkņa policisti, kuri nekavējoties uzsāka notikušā izmeklēšanu. Likumsargi noskaidroja, ka cietušajam uzbrucis kāds viņam labi pazīstams vīrietis un noziegums, visticamāk, izdarīts personīgu motīvu dēļ.

Policisti noskaidroja iespējamā vainīgā atrašanās vietu, un tajā pašā dienā, stundas laikā pēc informācijas saņemšanas, viņu aizturēja. Aizturētais ir dzimis 1984. gadā un jau iepriekš vairākas reizes sodīts par dažādiem noziegumiem – par laupīšanu, zādzībām u.c. Policija piemin, ka arī aizturēšanas dienā viņš atradās meklēšanā par zādzību.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta un 15. panta ceturtās daļas – par slepkavības mēģinājumu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Pirmdien, 17. maijā, tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Cietušais vīrietis turpina atlabt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!