Foto: DELFI
Sestdienas, 25. aprīļa, vakarā Valsts policijas Balvu iecirkņa kriminālpolicijas likumsargi sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljonu Balvos operatīvi aizturējuši par slepkavību aizdomās turētās personas – divus vīriešus un vienu sievieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

25. aprīlī pulksten 10 Valsts policija saņēmusi informāciju, ka Balvos atrasts 1984. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu, kā arī tika uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Tās pašas dienas vakarā Valsts policijas Balvu iecirkņa kriminālpolicijas likumsargi sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljonu Balvos operatīvi aizturējuši aizdomās turētās personas – 1988. un 1993. gadā dzimušus vīriešus un 1977. gadā dzimušu sievieti.

Personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā saistībā ar šī brīža ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu un aizliegumu, proti, pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu, norāda policijā.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti notikušā apstākļi un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Divām personām tiesa piemērojusi apcietinājumu kā drošības līdzekli.

Pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!