Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) 16. septembrī saņēma informāciju, ka Tabores pagastā ir atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Tajā pašā dienā likumsargi aizturējuši iespējamo slepkavu, portālu “Delfi” informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Likumsargi saņēma informāciju, ka Daugavpils novadā, Tabores pagastā kādā privātmājā ir atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – durtu brūci krūškurvī. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess.

Netālu no notikuma vietas tika aizturēta aizdomās turamā persona – 1971. gadā dzimis vīrietis. Persona jau iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem sadzīves un ģimenes konfliktiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Ar tiesas lēmumu 18. septembrī aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Pēc Krimināllikuma 116. panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) — soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!