Foto: stock.xchng
Valsts policija aizturējusi jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par šomēnes Rīgā izdarītu slepkavību, informē Valsts policijas pārstāvji.

Šā gada 5. aprīlī pēc pulksten 11 Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem par to, ka Rīgā, Juglas mikrorajonā, kādā daudzdzīvokļu mājas pagalmā pie atkritumu tvertnēm atrodas miris vīrietis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Tika konstatēts, ka uz bojāgājušā ķermeņa ir daudz ievainojumu, kas nodarīti ar nazi. Bojāgājušais vīrietis bija dzimis 1964. gadā un viņam nebija noteiktas dzīvesvietas.

Valsts policija uzsāka notikušā izmeklēšanu un tās laikā ieguva attēlus ar iespējamo vainīgo personu.

Šodien, 14. aprīlī, identificēšanas nolūkā iedzīvotājiem tika izsūtīti aizdomās turētā vīrieša fotoattēli.

Pateicoties iedzīvotāju sniegtajai informācijai Valsts policijas likumsargi tajā pašā dienā vīrieti identificēja un aizturēja.

Aizturētais ir dzimis 2001. gadā un iepriekš nav sodīts.

Pašreizējā izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka aizdomās turētais bojāgājušo vīrieti iepriekš nav pazinis, un noziegums, iespējams, izdarīts strīda laikā. Taču precīzi notikušā apstākļi un iemesli un apstākļi vēl tiek skaidroti.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šobrīd turpinās darbs ar aizturēto personu. Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri nebija vienaldzīgi un sniedza informāciju policijai. Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!