Maija vidū policijas darbinieki aizdomās par kokrūpniecības uzņēmuma SIA “Staļi” galdniecības direktores, “Staļu” īpašnieka Viļņa Strazdiņa sievas Valentīnas Sniedzānes slepkavību aizturēja divus vīriešus, apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Pēc policijas sniegtās informācijas, 17.maijā policijas darbinieki aizturēja divus vīriešus - 1979.gadā dzimušo Alekseju un 1978.gadā dzimušo Valentīnu.

19.maijā Centra rajona tiesa aizdomās turamajiem piemēroja drošības līdzekli arestu.

4.februāra vakarā ap plkst.23 nama kāpņutelpā tika piekautas 1956.gadā dzimusī Sniedzāne un viņas meita no pirmās laulības, 1975.gadā dzimusī Kristīne. Pēc uzbrukuma abas sievietes tika nogādātas slimnīcā, taču Valentīna, nenākot pie samaņas, nomira.

Līdzīgs gadījums, netālu no vietas, kur tika uzbrukts Sniedzānei, notika arī 7.februārī ap plkst.19.20. Šī uzbrukuma laikā divi pagaidām nenoskaidroti jaunieši pie Tērbatas ielas 46.nama piekāva Mārupes pagasta Būvvaldes vadītāju. Pēc uzbrukuma sieviete ar galvas traumām, deguna kaula un vaigu kaulu lūzumu tika nogādāta slimnīcā.

Abos gadījumos, cietušās netika aplaupītas - ne Mārupes pagasta Būvvaldes vadītājai Aīdai Lismanei, nedz arī kokrūpniecības uzņēmuma SIA “Staļi” īpašnieka Viļņa Strazdiņa sievai un šī uzņēmuma vadošai darbiniecei Valentīnai Sniedzānei un viņas meitai Kristīnei pēc uzbrukumiem nebija nolaupītas personīgās mantas. Līdz ar to policija neizvirza versijas par laupīšanas uzbrukumiem.

Sākotnēji policija bija ierosinājusi krimināllietu par huligānismu, bet vēlāk to pārkvalificēja par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā dēļ iestājusies cietušā nāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!