Aizdomās par SIA "Consena plus" bijušā valdes priekšsēdētāja Ivara Tolstika saduršanu policija meklē šī uzņēmuma valdes locekli un līdzīpašnieku Dāgu Dineviču, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.
Vienā no lielākajiem Latvijas jogurta ražošanas uzņēmumiem "Gosupi", kura vadītājs un vienīgais īpašnieks arī ir D.Dinevičs, aģentūrai LETA sacīja, ka viņš patlaban neatrodas Latvijā un ar viņu nav iespējams sazināties. Uzņēmuma pārstāve nezināja, kad firmas vadītājs varētu atgriezties Latvijā.

Savukārt viņa tēvs Rīgas domes deputāts Jānis Dinevičs (LSDSP) aģentūrai LETA sacīja, ka neko nezina par notikušo, un solīja pēc iespējas ātrāk noskaidrot lietas apstākļus. Pēdējo reizi viņš ar Dāgu esot redzējies aptuveni pirms nedēļas un nezinot, kur patlaban atrodas viņa dēls.

Cietušais, kurš gūtos ievainojumus ārstē Rīgas 1.slimnīcā, aģentūrai LETA sacīja, ka viņa veselības stāvolis uzlabojies, tomēr atklāt notikušā iemeslus pašlaik nevēlējās.

Aģentūras LETA informācija liecina, ka sestdienas vakarā Dāgs Dinevičs uzzinājis, ka Tolstika dzīvoklī atrodas viņa draudzene, kura no viņa slēpjas. Dinevičs uzaicinājis uz sarunu Tolstiku. Kad vīrietis iesēdies Dineviča automašīnā, pēc nelielas vārdu pārmaiņas uzņēmējs iedūris Tolstikam un izgrūdis viņu no automašīnas.

Jau uz ielas Dinēvičs no cietušā vīrieša kabatas izvilcis dzīvokļa atslēgas un devies uz to, lai pārbaudītu, vai dzīvoklī atrodas viņa draudzene. Tajā brīdī Tolstiks mēģinājis vēlreiz aizturēt Dineviču un tādēļ saņēmis otru naža dūrienu.

Ar atņemtajām atslēgām atslēdzot durvis un nokļūstot dzīvoklī, Dinevičs draudējis gan cietušā vīrieša sievai, gan viņa meitai, kurai pat pielicis pie galvas pistoli.

Tomēr, dzīvoklī neatrodot meklēto sievieti, uzņēmējs pēkšņi devies prom, bet pēc mirkļa tajā ierāpojis smagi cietušais Tolstiks.

Mediķi cietušajam vīrietim konstatējuši durti brūci kaklā un vēderā, taču šobrīd viņa dzīvībai briesmas nedraudot.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūrai LETA apliecināja, ka naktī uz svētdienu, 27.martu, pie kāda dzīvokļa Nīcgales ielā sadurts 1962.gadā dzimušais Ivars. Viņš nogādāts slimnīcā, un policiju izsaukuši mediķi. Aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu tiek meklēts 1970.gadā dzimušais Dāgs, kurš, pēc likumsargu domām, patlaban no viņiem izvairās.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka sadurtais ir Tolstiks, bet meklētais - D.Dinevičs.

Tolstiks ticis sadurts dzīvoklī, kas Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrēts kā "Consena plus" juridiskā adrese.

UR apkalpojošās firmas "Lursoft" datu bāzē pieejamā informācija liecina, ka "Consena plus" dibināts 2003.gadā un nodarbojas ar koksnes, būvmateriālu un santehnikas vairumtirdzniecību. 20% uzņēmuma daļu pieder Lietuvas firmai "Consena SAS", bet pa 40% katram - D.Dinevičam un Lietuvas iedzīvotājam Taimurazam Četagurovam.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva dati, Tolstiks no uzņēma valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots pagājušā gada aprīlī.

Kopš šā gada janvāra D.Dinevičš ir 100% SIA "Gosupi" kapitāldaļu īpašnieks. Iepriekš viņam piederēja 75% daļu, bet atlikušie 25% - viņa mātei Vijai Dinevičai.

"Gosupi" ir vidēji liels piena pārstrādes uzņēmums, kas ražo jogurtu ar preču zīmi "Jogijs" un šajā piena produktu tirgus segmentā Latvijā ierindojas pirmajā pieciniekā. "Gosupi" apgrozījums sasniedz aptuveni 1,5 miljonus latu gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!