Foto: LETA
Likumsargi aizdomās par velosipēdu zādzībām Rīgā, Ķīpsalā, aizturējuši trīs vīriešus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

9. maijā Rīgā, Āzenes ielā pie tirdzniecības centra, nozagts 1200 eiro vērts velosipēds. Videonovērošanas kameru ierakstos bijis redzams, ka zādzību izdarījuši divi vīrieši. Ļaundari sabojājuši divriteņa drošības trosi. Viens no viņiem ar zagto velosipēdu aizbraucis, bet otrs devies prom no nozieguma vietas ar kājām.

Policisti noskaidrojuši, ka zādzību, iespējams, izdarījuši 1992. gadā un 1980. gadā dzimuši vīrieši. 30. maijā Rīgas Kurzemes iecirkņa kriminālpolicisti vecāko no viņiem aizturējuši Rīgas centrā, Abrenes ielā.

Aizturētais jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem un bija izsludināts meklēšanā. Likumsargiem 30. maijā Imantā izdevies aizturēt arī otru iespējamo ļaundari, kurš iepriekš nav sodīts.

Policija atklāj, ka pēdējā laikā Ķīpsalā notikušas arī citas velosipēdu zādzības. 30. maijā Rīgas reģiona kriminālpolicistiem aizdomās par citu Āzenes ielā izdarītu velosipēda zādzību izdevies aizturēt 1981. gadā dzimušu vīrieti.

Policisti netālu no Rīgas Centrāltirgus pamanījuši vīrieti, kurš, iespējams, narkotiku vai citu apreibinošo vielu ietekmē pa ielu stūmis velosipēdu. Likumsargi nolēmuši pārbaudīt, vai velosipēds atrodas meklēšanā, un viņu aizdomas apstiprinājušās. Izrādījies, ka velosipēds nozagts 22. maijā Āzenes ielā.

Aizturētais 1981. gadā dzimušais vīrietis atzinis, ka zagto divriteni esot plānojis pārdot kādā no lombardiem.

Policija informē, ka vīrietim vēl nebija beidzies par iepriekš izdarītu zādzību noteiktais pārbaudes laiks. Tāpēc trešdien, 1. jūnijā, tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu kā drošības līdzekli.

Saistībā ar abām Ķīpsalā izdarītajām zādzībām sākti kriminālprocesi. Par šādiem noziegumiem likumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!