Aizdomās par zādzību no automašīnas un svešas bankas kartes nelikumīgu izmantošanu policija meklē video redzamo vīrieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policija bija saņēmusi informāciju, ka 5. septembrī pulksten 11.48 degvielas uzpildes stacijā Rīgā, Dzelzavas ielā, kādam vīrietim no automašīnas nozagta soma. Noziegums izdarīts, kamēr cietušais uz brīdi bija izkāpis no automašīnas, neaizslēdzot tās durvis.

Vēlāk šajā pašā dienā Rīgā, Rušonu ielā, nelikumīgi izmantota arī viņa kredītkarte, kas bija atradusies nozagtajā somā.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirknī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas par zādzību no transportlīdzekļa un pēc Krimināllikuma 193. panta 2. daļas par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu.

Izmeklēšanā Valsts policija ieguvusi videonovērošanas kameru ierakstus, kuros redzams vīrietis, kurš, iespējams, saistīts ar šo noziegumu.

Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri atpazīst video un attēlos redzamo vīrieti, zvanot Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknim pa tālruņa numuru 67090949, 67090923 vai 22312706, vai arī pa policijas vienoto tālruņa numuru 110.

Tāpat policija aicina iedzīvotājus neatstāt savās automašīnās vērtīgas mantas un, pat uz īsu brīdi atstājot automašīnu, to aizslēgt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!