Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija aizvadītajā nedēļā, 30. septembrī, Aizkrauklē aizturējusi divus vīriešus, kuri gados vecākai sievietei izkrāpuši 15 516 eiro, bet iepriekš, zvanot vecāka gadagājuma cilvēkiem, izkrāpuši gan naudu, gan vērtslietas.

Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši divus agrāk tiesātus vīriešus, kuri turēti aizdomās par krāpšanas gadījumiem Aizkrauklē. Vīriešiem tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde.

Likumsargi jau iepriekš stāstījuši, ka Aizkrauklē septembra mēnesī reģistrēti septiņi gadījumi, kad zvanīts gados vecākiem cilvēkiem uz parastiem mājas telefoniem un mēģināts izkrāpt naudu. Vienā gadījumā sievietei izkrāpti 600 eiro un zelta gredzens 500 eiro vērtībā. Krāpnieki parasti stāstījuši, ka viņu radinieki nokļuvuši nelaimē. Lai radiniekiem nebūtu nepatikšanas, esot nepieciešama konkrēta naudas summa, liecinājusi krāpnieku izdomātā leģenda.

Veicot operatīvos pasākumus, policisti aizturējuši abus vīriešus un pēdējā upura naudu atguvuši. Abi vīrieši ir rīdzinieki.

Saistībā ar sāktajiem kriminālprocesiem policijas darbinieki pārbaudīs vai noziedzīgās personas nav saistītas ar citiem līdzīgiem gadījumiem. Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Policija atkārtoti atgādina iedzīvotājiem par drošības pasākumiem. Gadījumos, kad iedzīvotāji saņem šādus zvanus, viņi aicināti nekavējoties zvanīt policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!