Foto: LETA

Iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa policisti kratīšanas laikā kādas sievietes dzīvesvietā atrada un izņēma nelegālās cigaretes, pašdarinātu alkoholu un vienu destilācijas iekārtu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Turpinot aktīvu darbu saistībā ar akcizēto preču nelegālu apriti, Aizkraukles novadā policisti pārbaudīja pretlikumīgu alkohola realizāciju iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros un veica kratīšanu.

Tās laikā 1947. gadā dzimušas sievietes mājvietā tika atrastas un izņemtas 140 cigaretes "Premjer" un 308 cigaretes "Prince" bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī aptuveni 175 litrus pašdarināta alkohola un viena destilācijas iekārta.

Alkohola koncentrācija un precīzs daudzums tiks noteikts, veicot ekspertīzes.

Izmeklēšana šajā kriminālprocesā turpinās.

Valsts policija vērš uzmanību, ka Krimināllikumā noteiktā atbildība par nelikumīgu alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu realizāciju ir brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!