Foto: DELFI

Valsts policija (VP) aizturējusi kādu 17 reizes sodītu vīrieti, kurš 9. martā, piezvanīja pie 87 gadus vecas sirmgalves durvīm un izrāva viņai no ausīm auskarus, bet pats aizbēga, portāls "Delfi" uzzināja VP.

VP Rīgas Zemgales iecirkņa policisti uzsāka notikušā izmeklēšanu un noskaidroja personas, kuras, iespējams, saistītas ar notikušo. Tās pašas dienas vakarā tika aizturēta 1987. gadā dzimusi sieviete un 1983. gadā dzimis vīrietis. Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka šīs personas, iespējams, laupītājam sniegušas informāciju par cietušo. Abas personas jau iepriekš sodītas par mantiskiem noziegumiem un narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Savukārt 10. martā Rīgas Zemgales iecirkņa policisti sadarbībā ar Speciālo uzdevuma bataljona likumsargiem aizturēja 1983. gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par auskaru nolaupīšanu. Aizturētais jau iepriekš ir sodīts par 17 laupīšanām un septiņus gadus pavadījis cietumā. Sestdien, 12. martā, tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policisti noskaidroja, ka nolaupītie auskari atrodas kādā lombardā, tos izņēma un atdeva cietušajai sievietei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!