Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Ekonomikas policijas darbinieki aizdomās par 10 tonnu spirta nelikumīgu glabāšanu un pārvadāšanu aizturējuši kādu vīrieti.
Kā informēja Valsts policijas preses dienestā, aizdomās par minētā nozieguma izdarīšanu policija vakar aizturēja 1966.gadā dzimušo Oļegu, Jēkabpils rajona Kūku pagasta iedzīvotāju. Par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas. Vīrietim atsavināta kravas automašīna "MAN".

Jāatgādina, ka 23.jūlijā policija vairākās lauku saimniecībās Preiļu, Rēzeknes un Jēkabpils rajonā atsavināja gandrīz 12 000 litru pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes spirta un pašdarināta alkohola, kā arī vairāk nekā 22 000 nenoskaidrotas izcelsmes cigarešu paciņu.

Kā informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) preses centrā, lielais alkohola un cigarešu daudzums atsavināts vairākās vietās. Operācijā piedalījās RGPP Ekonomikas policijas 8.nodaļas un RGPP Operatīvās reaģēšanas rotas darbinieki. Atsavinātais alkohola un cigarešu daudzums vēl tiek precizēts.

Kā ziņo policijas preses centrs, kādā privātmājā Viļānos policijas darbinieki aizturēja 1971.gadā dzimušo Armandu, kura mājā atrada un atsavināja 1 750 cigarešu paciņas, 30 puslitra pudeles ar, iespējams, viltotu konjaku "Baltais stārķis", kā arī 720 litrus spirta.

Viļānu pagasta Ornicānos policisti aizturēja 1964.gadā dzimušo Jāni, kura privātmājā atrada 150 litrus spirta, 250 kilogramus cukura, 600 litrus dīzeļdegvielas un 140 litrus benzīna, kā arī 20 670 cigarešu paciņas.

Galēnu pagasta Soboļevkā pie aizturētā, 1973.gadā dzimušā Sergeja, mājās policijas darbinieki atrada un atsavināja četras 200 litru mucas un septiņas 30 litru kannas ar spirtu.

Jēkabpils rajona Kūku pagasta Vēseļos pie aizturētā Oļega tika atsavināti 10 000 litru spirta, kas bija safasēti 500 kartona kastēs, katrā pa četrām 5 litru kannām. Kā informēja policijā, Armands, Jānis un Sergejs tika saukti pie administratīvās atbildības, savukārt par Oļega nodarījumu ierosināta krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!