Foto: Valsts policija
Pirmdien, 26. novembrī, policisti aizturējuši iepriekš sodītu vīrieti, kurš oktobrī ar automašīnu, kurai bijušas piestiprinātas zagtas numurzīmes, zadzis degvielu no Rīgas degvielas uzpildes stacijām, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Šā gada oktobrī Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknis saņēma informāciju par diviem gadījumiem, kad kāda persona Rīgas degvielas uzpildes stacijās savā automašīnā uzpildījusi degvielu un aizbraukusi prom nesamaksājot. Likumsargiem izdevies noskaidrot, ka transportlīdzeklim, ar kuru noziegums izdarīts, bijušas zagtas valsts numura zīmes.

Izmeklēšanā iegūstot videonovērošanas kameru ierakstus, policisti identificējuši aizdomās turēto personu un 26. novembrī viņu aizturējuši.

Aizturētais vīrietis ir dzimis 1986. gadā un iepriekš vairākkārt sodīts. Policijas datubāzē atrodama informācija par 53 kriminālprocesiem, kas pret vīrieti tikuši sākti. Lielākā daļa no tiem ir par šādiem pašiem noziegumiem.

Šā gada septembrī vīrietis bija iznācis no ieslodzījuma vietas un ātri vien atgriezies uz noziedzīgā ceļa.

Policisti turpina izmeklēšanu kriminālprocesos, kas sākti saistībā ar numura zīmju un degvielas zagšanu Rīgas Teikas iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Turklāt policistu rīcībā esošā informācija liecina, ka šis vīrietis varētu būt saistīts arī ar citiem līdzīgiem noziegumiem Rīgas reģionā.

Vīrietis automašīnu numurzīmes zadzis nakts laikā. Pēc tam tās piestiprinājis pie savas automašīnas, kā arī pie izīrētiem spēkratiem un izmantojis tālāku noziegumu īstenošanā.

Saistībā ar notikušo sākti divi kriminālprocesi, kas kvalificēti pēc Krimināllikuma 180. panta 1. daļas par zādzību nelielā apmērā un pēc Krimināllikuma 265. panta 2. daļas par transportlīdzekļa numura zīmes nolaupīšanu.

Aizturētais atrodas izolatorā.

Ņemot vērā, ka viņš jau iepriekš daudz reižu sodīts, 28. novembrī tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!