Sestdien, naktī ap plkst.1 Bauskas rajona Policijas pārvaldes Ceļu policijas darbinieki Iecavā aizturēja kādu aptuveni 35 gadus vecu mikroautobusa - katafalka vadītāju, kas pie stūres bija sēdies ap divu promiļu lielā alkohola reibumā. Vīrietis šādā stāvoklī bija devies izsaukumā, aizturēšanas brīdī viņa automašīnā atradās mirušais.

Bauskas rajona Policijas pārvaldes Ceļu policijas priekšnieks Aleksandrs Sidorčiks pastāstīja, ka Ceļu policijas darbinieki mikroautobusam uzmanību pievērsa tāpēc, ka tas šķērsojis krustojumu neapstājoties.

Apturot un pārbaudot automašīnu, tās vadītājs paziņojis, ka viņam mašīnā ir līķis. Vīrietis policistiem skaidrojis, ka viņš esot kādas apbedīšanas firmas darbinieks, kurš dodoties uz izsaukumu, lai no Iecavas uz morgu nogādātu mirušo. Cita automašīnas vadītāja tajā brīdī neesot bijis, bet viņš izsaukts no viesībām, kur svinējis jubileju. Bauskas rajonā šis esot vienīgais katafalks.

Lai gan pēc likuma automašīnu vajadzēja aizturēt, policisti, ņemot vērā apstākļus un notikušā ētisko pusi, pieņēma lēmumu neevakuēt automašīnu.
Lai mirušo nogādātu uz morgu, uz notikuma vietu tika izsaukts cits automašīnas vadītājs un apbedīšanas firmas īpašniece, kura solījusi samaksāt piemēroto sodu.

Katafalka vadītājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kas nodots izskatīšanai tiesā.
Automašīnas vadītājam par šo pārkāpumu draud 500 latu naudassods, autovadītāja tiesību atņemšana uz diviem gadiem un arests no desmit līdz 15 diennaktīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!