Uz aizdomu pamata par viltotas naudas izplatīšanu pirms gada pirmdien aizturēts kāds vīrietis.
Pērn "Latvijas Unibankas" ("Unibankas") filiālē Balvos konstatētas astoņas viltotas 100 ASV dolāru banknotes - kāds klients, kurš uzskatāms par cietušo, tās ienesis un mēģinājis norēķināties par zāģmateriāliem.

Vēlāk atklājies, ka viltoto naudaszīmju vēl vairāk, BNS informēja Balvu ekonomikas policijas grupas priekšnieks Dzintars Čerbakovs.

"Unibankas" preses sekretārs Haralds Burkovskis BNS apstiprināja, ka pirms gada - 14.janvārī bankas darbinieki konstatēja, ka kāds klients mēģina "Unibankā" norēķināties ar astoņām viltotām 100 ASV dolāru banknotēm un par šo gadījumu tika informēta policija.

"Naudas viltojumus tolaik konstatēja "Unibankā". Viņu darbā ir sava specifika. Tur konstatē faktu, ko policijā pēc tam dokumentāli apstiprinām," BNS teica Čerbakovs.

Aizdomās par viltoto naudaszīmju izplatīšanu tiek turēts 1961.gadā dzimušais Pēteris B., kurš 17.janvārī aizturēts. Viņš aizturēts saskaņā ar aculiecinieku liecībām. Pašlaik apsūdzība viņam vēl nav uzrādīta, bet jau pirms gada tika ierosināta krimināllieta par faktu. Par šādu nodarījumu paredzēts cietumsods līdz 12 gadiem, ar vai bez mantas konfiskācijas.

Pērn Balvos bijuši divi gadījumui, kad aizturētas viltotas 100 dolāru banknotes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!