Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki aizdomās par narkotiku realizāciju interneta kafejnīcās aizturējuši trīs jauniešus. Aizturēts arī iepriekš vairākkārt sodītais 1967.gadā dzimušais Aleksandrs.
Kā informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, pārbaudot informāciju, ka vairākās Rīgas interneta kafejnīcās un interneta klubos notiek nelegāla narkotisko vielu realizācija, ONAP darbinieku redzeslokā nonāca 18 - 20 gadus vecu jauniešu grupa, kā arī daži nepilngadīgie, kuri veikuši pretlikumīgas darbības ar narkotiskajām vielām.

Likumsargi noskaidroja, ka jaunieši, izmantojot savus sakarus interneta kafejnīcu un klubu apmeklētāju un administrācijas darbinieku vidū, nodarbojas ar MDMA jeb "extasy" tablešu tirdzniecību.

10.oktobrī kādā Rīgas interneta klubā ONAP darbinieki aizturēja 1984.gadā dzimušo Alekseju un 1983.gadā dzimušo Valēriju, kā arī 1984.gadā dzimušo Artūru. Veicot personu pārbaudi, likumsargi pie Alekseja atrada 7,1706 gramus MDMA tablešu.

Aizturēts arī 1967.gadā dzimušais Aleksandrs ar iesauku "Samoģelkins", kurš jau no 1993.gada bijis policijas redzeslokā saistībā ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti. Vīrietis jau agrāk vairākkārt sodīts par šaujamieroču nelikumīgu nēsāšanu, glabāšanu, kā arī par nelikumīgām darbībām ar narkotiskajām vielām.

Šā gada 9.oktobrī ONAP, veicot operatīvo pasākumu kompleksu, narkotisko vielu realizācijas brīdī Rīgā, pie Āgenskalna tirgus, Aleksandru aizturēja. Vīrietis gatavojās pārdot 8,5478 gramus metkatinona par Ls 80.

Pārbaudes laikā pie vīrieša tika atrasti un atsavināti vēl 6,25 grami amfetamīna un 7,6515 grami efedrīna.

Par abiem gadījumiem ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 253.panta par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu, ja tas izdarīts atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!