Nedēļas sākumā, sadarbojoties Latvijas, Lietuvas un Polijas likumsargiem, Rīgā aizturēta 20 tonnu kontrabandas krava ar konditorijas izstrādājumiem
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka 8.septembrī Ekonomikas policijas pārvaldes darbinieki, sadarbojoties ar Lietuvas un Polijas kolēģiem, kāda uzņēmuma teritorijā aizturēja kravas automašīnu, kurā bija 20 tonnas dažādu konditorijas izstrādājumu.

Kravā bija 80 dažādu cepumu un konfekšu izstrādājumu, kas Latvijā, samazinot muitas vērtību, tika ievesti no Polijas.

Policijā sacīja, ka īpašnieki kravu bija deklarējuši 3000 ASV dolāru (1725 latu) vērtībā, savukārt muitas pārvaldes speciālisti snieguši atzinumu, ka patiesā aizturētā kopuma vērtība ir 13 000 latu. Kā norādījusi muita, nodokļos nav nomaksāti 7000 latu.

Likumsargi pašlaik noskaidro aizturētās kravas patiesos īpašniekus, kā arī personas, kas organizējušas tās sūtīšanu un saņemšanu. Kā atzīst policija, saistībā ar šo noziegumu patlaban neviena persona vēl nav aizturēta. Krava tika aizturēta, kad kādā Pārdaugavas uzņēmuma teritorijā notika tās izkraušana un pie tās atradies tikai automašīnas vadītājs.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 190.panata 1.daļas par kontrabandu. Par šo noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudas sodu līdz 120 minimālajām mēnešalgām, atņemot vai arī atstājot mantu.

Jau ziņots, ka saldumu ražotāji "Laima" un "Staburadze" maijā nosūtīja Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas vadībai atzinības vēstuli par aktīvo policijas darbību, kuras dēļ ievērojami samazinājies kontrabandas ceļā ievesto konditorejas izstrādājumu īpatsvars Latvijas tirgū.

Gada pirmajā ceturksnī policija atsavināja 38 412 kilogramu kontrabandas konditorejas izstrādājumu 30 800 latu vērtībā.

Arī iepriekš policija aizturējusi konditorijas izstrādājumu kontrabandas kravas, kas valstī tika ievestas no Polijas. Ievedot cepumu izstrādājumus, tie tiek atmuitoti par ļoti zemām likmēm, tādēļ šādu saldumu tirdzniecība notiek par zemām cenām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!