Uz aizdomu pamata par 3000 ASV dolāru izspiešanu policija trešdien aizturējusi kriminālo autoritāti 1952.gadā dzimušo Safaru Bagirovu, kurš kriminālajā pasaulē pazīstams ar iesauku Bagira.
Viņš policijai ir labi pazīstams, jo pret viņu pēdējo desmit gadu laikā ierosinātas sešas krimināllietas. VP preses dienests informēja, ka Bagira aizturēts 170 latu saņemšanas brīdī kopā ar savu līdzzinātāju 1970.gadā dzimušo Valekhu.

Svētdien pēcpusdienā kādam uzņēmējam centrāltirgus rajonā šķērsojot ielu, pie viņa piegājusi kāda sieviete un lūgusi šķiltavas. Uzņēmējs sievietei nav varējis izlīdzēt, jo šķiltavu viņam nav bijis. Vīrietis turpinājis ceļu, taču pie ieejas tirgus paviljonā viņu pasaucis kāds vīrietis, kurš izrādījis neapmierinātību, ka uzņēmējs atļāvies runāt ar viņa paziņas sievu, paskaidrojot, ka sievietes vīrs sarunu redzējis pa tuvumā esošās kafejnīcas logu.

Sarunas laikā nepazīstamais iesitis uzņēmējam ar dūri pa seju un tas pakritis. Uzbrucējs cietušo ievilcis tuvumā esošajā kafejnīcā, kurā tobrīd atradušies tikai uzbrucēja paziņas, bet citu apmeklētāju nav bijis. Uzbrucējs notvertajam pie galvas pielicis pistoli un par morālo kaitējumu pieprasījis 3000 ASV dolāru. Naudu uzņēmējam piekodināts atnest nākamajā dienā uz šo pašu kafejnīcu. Ja tas netiktu izdarīts, uzbrucējs piedraudējis ar fizisku izrēķināšanos, kā arī uzņēmējam piederošās automašīnas bojāšanu. Pēc "pārrunām" uzņēmējs atbrīvots.

Nākamajā dienā uzņēmējs atnācis uz noteikto tikšanās vietu un pateicis, ka viņam tik daudz naudas nav. Tad uzbrucējs pieprasījis trīs reizes mazāku summu - 1000 ASV dolārus -, pretī solot izlīdzināt iepriekšējā dienā radušās nesaskaņas. Pēc šīs sarunas uzņēmējs devies uz policiju.

Organizētās noziedzības apkarošanas biroja (ONAB) darbinieki nekavējoties uzsākuši apstākļu izmeklēšanu, tostarp uzbrucēja personības noskaidrošanu. Policisti arī aplenkuši nākamās tikšanās vietu centrāltirgū, kur trešdien ap plkst.15 bija norunāta uzņēmēja kārtējā tikšanās ar naudas izspiedēju. Izspiedējs pie cietušā piebraucis ar taksometru, un ONAB tūlīt pēc 170 latu nodošanas aizturējis taksometra vadītāju un naudas izspiedēju, kurš izrādījies likumsargiem labi pazīstamais Bagira.

ONAB par šo gadījumu ierosinājis krimināllietu par izspiešanu, lietojot vardarbību. Krimināllikums par to paredz brīvības atņemšanu no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli līdz trim gadiem. VP Kriminālpolicijas pārvalde un ONAB vadība uzskata, ka šīs krimināllietas izmeklēšanu izdosies pabeigt sekmīgi un nodot tiesai un tā netiks izbeigta.

Pret Bagiru savulaik ierosinātas sešas krimināllietas, tostarp trīs - par izspiešanu. Viena no lietām izbeigta 1993.gada martā, otra - 1998.gada septembrī, bet par trešo, kas ierosināta par naudas izspiešanu no kādas SIA laikposmā no 1993. līdz 1998.gadam, šobrīd ziņu nav. Tāpat 1999.gada jūlijā izbeigta lieta par dokumentu un spiedogu viltošanu. Divās krimināllietās viņš no soda atbrīvots, viena no tām savulaik ierosināta par draudiem izdarīt slepkavību un smagu miesas bojājumu nodarīšanu, bet otra - par ieroču un sprāgstvielu nelikumīgu glabāšanu un realizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!