Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde šonedēļ aizturējusi divus jauniešus, kuri nacionālistisku motīvu vadīti izdemolējuši Talsos padomju karavīru kapus un ebreju kapus Laizdes pagastā, portālu "Delfi" informēja policija.

Pērn 5.oktobrī tika konstatēts, ka Talsos, Brīvības ielā, kapos ir apgāztas un salauztas Padomju armijas karavīru kapu kopu plāksnītes, savukārt 14. oktobrī saņemta informācija, ka izdemolēti arī Ebreju kapi Talsu novada Laidzes pagasta Sukturos. Arī tur apgāzti pieminekļi un salauzti vārtiņi. Noskaidrots, ka šis vandalisma akts pastrādāts jau agrāk.

Policija uzsākusi kriminālprocesi par kapavietu apgānīšanu. Izmeklēšanas laikā policija pirmdien aizturēja divus 1987. gadā dzimušus jaunus vīriešus.

Noskaidrots, ka abi izdemolējuši Ebreju kapus Sukturos, bet viens no viņiem oktobrī "darbojies" viens minētajos kapos Talsos, Brīvības ielā.

Kā motīvu šādai rīcībai abi vīrieši min savus nacionālistiskos uzskatus. Agrāk konfliktā ar likumu abi aizturētie nav bijuši. Turpinās pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesa ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!