Ekonomikas policijas biroja darbinieki kādas firmas muitas punktā Rīgā, Margrietas ielā, pēc muitas procedūru noformēšanas aizturēja kravas automašīnu, ar kuru kādam Krievijas uzņēmumam bija paredzēts it kā nogādāt vilnas svīteru kravu 125 000 ASV dolāru vērtībā. Tomēr, apskatot automašīnu, tika konstatēts, ka tajā nekādas kravas nav.
Iespējamā krāpšana atklāta, pārbaudot operatīvo informāciju. Kā informē Iekšlietu ministrija, aizdomās par šo noziegumu aizturēts firmas menedžeris - 1962.gadā dzimušais Ilmārs L., muitas uzraugs - 1972.gadā dzimušais Zigmārs V., 1967.gadā dzimusī Lilita Ļ., 1961.gadā dzimušais Oļegs D., 1967.gadā dzimušais Sergejs A.

Par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 275.panta - par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un to realizēšanu un izmantošanu, kā arī pēc 318.panta - par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Aizdomās turamie aizturētie cilvēki ar dokumentu palīdzību radījuši fiktīvu preci. Dokumentāli šīs preces tiek noformētas eksportam, taču reāli tās vispār neeksistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!