Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde (IDP) aizturējusi organizētu personu grupu, turot šos cilvēkus aizdomās par koruptīvām darbībām ilgstošā laika periodā saistībā ar iepirkumiem VID vajadzībām, portāls "Delfi" uzzināja VID.

VID atzīmē, ka runa ir par telpu nomāšanu VID vajadzībām dažādos Latvijas reģionos un to, kādā veidā šie iepirkumi ir notikuši.

Kopumā aizturētas tika piecas personas, no kurām trim piemērots aizdomās turamā statuss, bet divas ir personas, pret kurām uzsākts kriminālprocess.

Viens no aizturētajiem ir VID darbinieks – šī persona pašreiz ir atstādināta no pienākumu pildīšanas VID un atalgojumu nesaņems. Šai personai pašreiz piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, nosakot drošības naudu 25 000 eiro apmērā.

Savukārt cits no organizētās grupas dalībniekiem ir bijušais VID darbinieks, kurš jau ir aizturēts un šobrīd atrodas apcietinājumā saistībā ar kukuļošanas gadījumu šā gada jūnijā, kad VID IDP, veicot apjomīgas speciālās izmeklēšanas darbības kriminālprocesa ietvaros aizturēja organizētu personu grupu, kas pieprasīja kukuli 65 000 eiro apmērā ar mērķi to nodot VID amatpersonai.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme norāda, ka, lai veicinātu labprātīgu nodokļu nomaksu valstī, nav iespējama situācija, ka pašā VID strādā personas, kas ir saistītas ar koruptīvām darbībām.

"Kopš pagājušā gada, kad IDP ir iecelts jauns vadītājs, šim jautājumam tiek pievērsta īpaša uzmanība, un tiem darbiniekiem, kuri ir mēģinājuši piepelnīties ar nelikumīgām darbībām, VID vietas nebūs," uzsver Jaunzeme.

Jau vēstīts, ka VID IDP kriminālprocesa ietvaros veicot apjomīgas speciālās izmeklēšanas darbības, iepriekš aizturēja organizētu personu grupu, kas pieprasīja kukuli 65 000 eiro apmērā ar mērķi to nodot VID amatpersonai.

Minētā naudas summa prasīta, lai panāktu, ka VID amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, nodrošinātu padziļinātu un tendēti nelabvēlīgu pārbaužu veikšanu attiecībā pret konkrētiem uzņēmumiem.

Saistībā ar notikušo par aizdomās turētajām iepriekš tika atzītas divas bijušās VID amatpersonas, kā arī viena esošā VID amatpersona.

Kopumā izmeklēšanas ietvaros piecām noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajām personām piemērots aizdomās turētā statuss.

Ceturtdien, 11. jūnijā, divām no aizdomās turētajām personām tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!